Rapenburg race 23 juni

in Rapenburg

Op 23 juni 2018 van 12:00 uur tot 20:00 uur zal het evenement “De Rapenburg race” aan het Rapenburg en in het Van der Werff park plaatsvinden.

Uit de bewonersbrief:

Tijdens de eerste editie van de Rapenburg race zullen de deelnemers 800 meter zwemmen vanaf het begin van het Rapenburg tot de finish bij het Van Der Werff park. De ontvangst zal vanaf 12:00 in het academiegebouw zijn en na de race zal vanaf 17:00 een borrel plaatsvinden in het Van der Werff park. De race zal in het uiterste geval van 14:00 tot 18:00 plaatsvinden. Ook zal er tegenover het Kamerling Onnes Gebouw en rondom het park bij de Doezastraat een aantal parkeerplekken niet beschikbaar zijn. Dit wordt ruim van te voren aangegeven.

Het doel van de race is een brug slaan tussen de stad Leiden en haar bewoners van diverse aard, de Universiteit en de Studentengemeenschap en het hogere doel: een project opzetten samen met Stichting Amade Nederland om kinderen van vluchtelingen en jongere vluchtelingen in Nederland die willen studeren de praktische helpende hand te bieden.

Om het evenement te mogen houden is een vergunning verleend door de gemeente. In deze vergunning zijn een aantal voorwaarden opgenomen, waaraan wij ons moeten houden met betrekking tot het maximale geluidsniveau, het voorkomen van openbare ordeproblemen en het waarborgen van de veiligheid. Wij hebben diverse maatregelen getroffen om deze voorschriften na te leven en wij doen er alles aan om het evenement veilig te laten verlopen.

Uiteraard doen wij er, samen met de organisatie, alles aan om overlast voor omwonenden zo beperkt mogelijk te houden. Als er naar uw mening toch teveel overlast wordt veroorzaakt, dan vragen wij u contact op te nemen met ondergetekende.

U bent natuurlijk van harte welkom om zich in te schrijven voor het evenement of om te komen kijken. Wij verwachten dat het een zonnige en erg gezellige dag zal worden.

Om de veiligheid van deelnemers te waarborgen zal het Rapenburg voorafgaand aan de race schrootvrij worden gemaakt. Er is een vergunning verleend door de gemeente. Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Axel Vos, tel 06-81954072. Meer informatie over de Rapenburg race is te vinden op https://rapenburgrace.nl.

(was oorspronkelijk geplaatst op 4 juni op de oude website pieterswijk.nl)