Bouw studentenwoningen Langebrug start januari 2015

in Algemeen

Studentenhuisvester DUWO kan begin volgend jaar aan de slag met de nieuwbouw aan de Langebrug. Afgelopen week werd een overeenkomst gesloten met de aannemer. De eerste werkzaamheden beginnen naar verwachting in januari 2015. Op de locatie komen 216 studentenkamers.

Het nieuwbouwplan voor de Langebrug bestaat al geruime tijd. Op de locatie stonden voorheen gebouwen van de sociale dienst en een brandweerkazerne. Die werden eerder al gesloopt. De aanvang van de nieuwbouw werd echter uitgesteld, onder meer in verband met archeologische vondsten die op het terrein – gelegen in een van de oudste delen van Leiden – werden gedaan.

Aan de Langebrug worden 216 studentenkamers gebouwd, verdeeld over vier gebouwen en in groepen van drie tot vijf met een gezamenlijke keuken. In totaal zijn er zestig groepen. De kamers hebben een oppervlakte tussen 15 en 17 m2. De studentenwoningen moeten eind 2016 gereed zijn.
In een van de gebouwen wordt het gevelbeeld van de oude Petruskerk teruggebracht, gemaakt uit nieuwe materialen. De St. Petruskerk stond vroeger op de plaats van de gesloopte brandweerkazerne, maar brandde in 1933 af.
Het ontwerp van de nieuwbouw is van Dick van Gameren architecten. De aannemer is Van Rhijn Bouw uit Katwijk.

Eerder renoveerde DUWO aan de Langebrug al een rijksmonument. Daarin kwamen 35 studentenstudio’s.
De omwonenden worden nog voor de kerst geïnformeerd over de aanstaande nieuwbouw.
2014_12_12 Langebrug-nieuwbouw DUWO