Fietswrakken opgeruimd

in Algemeen

Fietswrakkenactie in de binnenstad november 2014

Steenschuur, voor de actie:
Voor de verwijdering, 20 nov 2014
Zelfde plek, na de actie:
Na verwijdering 26 nov 2014
(foto’s van Adri Klaassen, november 2014)

De gemeente organiseert twee keer per jaar een fietswrakkenactie van drie dagen. In november zijn voor de derde keer twee bestuursleden van de wijkvereniging uitgenodigd door de Afdeling Handhaving aan een van die acties deel te nemen in het gebied rondom de Breestraat.
Het was wederom een leerzame, maar ook aangename zoektocht naar fietswrakken. Weer bleek dat wijkbewoners het verwijderen van fietswrakken zeer op prijs te stellen. Er zijn 1123 wrakken gelabeld, die binnen een week zijn verwijderd.

Zoals al eerder op deze site is vermeld, hebben de wijk- en ondernemersverenigingen in de binnenstad, aan het gemeentebestuur gevraagd de hinder van slordig gestalde fietsen strenger aan te pakken (zie eerder bericht op deze website).

Als u een wrak in uw directe omgeving aantreft, vraag dan of de gemeente dat komt ophalen. Bel het Klant Contact Centrum van de gemeente: 14071 of meldt de fiets online: http://www.leiden.nl/melden. Geef wel een beschrijving van het fietswrak en de plaats waar het in de weg staat. Eventueel kunt u er een stickertje met de datum van melding op plakken, zodat duidelijk is om welke fiets het gaat.
Van uw eigen fietswrak of oude fiets verlost worden kan ook via een telefoontje naar het Klant Contact Centrum (afd. Woonomgeving), of een mailtje aan de grofvuilophaaldienst: gemeente.leiden.nl/themas/afval/grofvuil/.