Jan van Houtbrug e.o. aan de beurt

in Levendaal - West

Na een korte pauze i.v.m. de 3 oktoberfestiviteiten gaan de werkzaamheden aan de Centrumroute weer in volle vaart verder.

Het werk aan de noordzijde van het Levendaal is gereed en nu zijn de zuidzijde van het Levendaal, de Oranjeboomstraat en de Jan van Houtbrug aan de beurt.

Zuidzijde Levendaal en Oranjeboomstraat
Van 5 t/m 21 oktober wordt er gewerkt aan de zuidzijde van het Levendaal. Op 10 oktober start de herinrichting van de Oranjeboomstraat aan de kant van het Plantsoen.

Jan van Houtbrug
Ook op 10 oktober start aannemer Gebr. Schouls B.V. met de voorbereidingen voor het werk aan de Jan van Houtbrug. Voor fietsers en voetgangers leggen zij aan weerszijden van de Jan van Houtbrug een tijdelijke brug aan. Daarna pakken zij het werk aan de brug zelf op.

‘Grote rotonde’
Om de werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren en de bereikbaarheid van de stad te garanderen wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid. De omleiding krijgt de vorm van een ‘grote rotonde’ en blijft in stand totdat de reconstructie van de Jan van Houtbrug gereed is. Naar verwachting is dit in april 2017.

Informatie
Tijdens de werkzaamheden kunt u met al uw vragen terecht bij omgevingsmanager Leonore Koopman van KWS, bereikbaar op tel. (06) 11809395 of via lkoopman@kws.nl. Elke vrijdag van 9.00-10.00 uur is er een inloopspreekuur in de KWS-bouwkeet op het parkeerterrein van de Garenmarkt, tegenover Hoogvliet. Meer informatie www.leiden.nl/centrumroute